A Tél
TÍPUS

Ígéretünkhöz híven elkezdjük bemutatni a színtípusok jellemzőit. Stílusosan a telekkel kezdjük. Ne tévesszen meg a típus fantázia elnevezése, színtípusod nem attól függ, hogy milyen évszakban születtél, és még csak attól sem, hogy melyik a kedvenc évszakod. 

Színei: hidegek, sötétek és élénkek. IMG_8699

A Tél típust a kontrasztos, élénk, tiszta színek jellemzik és teszik különlegessé. Színei oly ragyogók, jegesek és tiszták, mint a téli tájé. A nap fényében szikrázóan felragyogó vakító hófehér hó, a kék ég, a fagyos, csillogó, hideg színek kontrasztjai intenzív élénkséget, tisztaságot adnak a tájnak.

tél típus

Ha a Tél típushoz tartozol, színválasztásnál fő szempont, hogy a tiszta, élénk, hideg árnyalatok mellett döntsél. Ideálisak számodra a világosabb és a mélyebb tónusok, valamint a szinte világító színek is. A négy színtípus közül Neked áll igazán jól a vakító hófehér és a koromfekete ill. a piros.

d

Bátran viselhetsz erős, élénk színeket, hideg árnyalatokat. Ami más típusnak harsány, az a tél típusnak kifejezetten előnyös.

Kerüld a meleg árnyalatokat, a földszíneket, a barnás árnyalatokat, mert azok sárgásnak és betegesnek mutatják bőrödet, sőt, általuk mélyebbnek tűnnek a ráncok, feltűnőbbek a bőrhibák.

A többi évszakhoz hasonlóan a Tél típust is három alcsoportra osztjuk, melyek segítségével tudjuk árnyalni az egyéni színpalettát aszerint, hogy ki melyik alcsoportba tartozik.

színelemzés

          

Tél-Nyár

Az igazi Hófehérke típus, akinek a tél színei közül legjobban a kontrasztos, élénk színek állnak, pl. fekete-fehér, piros-kék, valamint a jeges színek (halvány, jeges lila, kék, rózsaszín, szürke, zöld)   Bátran viselhet fényes anyagokat is.

 

 

színtanácsadás

         Tél-Tavasz

Ez az a típus, akinek nem kell erőlködnie, hogy feltűnő legyen. Jellemző a tiszta, ragyogó, kontrasztos színhatás, még a legrikítóbb színek is jól állnak Neki. Szinte bármilyen élénk és kontrasztost színt felvehet.

színtanácsadás

                            

 

Tél-Ősz

Izgalmas, különleges típus, akinek a legsötétebb, mély, de élénk színek állnak jól. Pl. sötétlila, mély liláskék, sötétzöld, fényes bordó, fekete. Ide tartoznak a sötétebb bőrű (afroamerikai, dél-amerikai, dél-európai) karakterek.