VAJON MILYEN SZÍNEK
ÁLLNAK JÓL?

Beszéltünk már a színMilyen színek állnak jólek pszichológiájáról, de azt is érdemes tudnunk, hogy mely színek állnak igazán jól nekünk. Neked is, ahogy mindenkinek, meg lehet találni azokat a színeket, amelyek természetes szépségedet leginkább kihangsúlyozzák. Ebben segítségül hívjuk a bőröd, szemed, ajkad és hajad „eredeti” színét. Sokszor csalóka lehet egy nem jól eltalált smink vagy hajszín, ezért érdemes smink nélkül, letakart hajjal  kezdeni az elemzést.

Megnézzük, hogy a meleg vagy hideg tónusú, világos vagy sötét, tiszta, vagy a kevert színek állnak jól. A színelemzéshez több, mint 70 különböző színes kendőt használunk, melyekkel egyértelműen meghatározzuk az „évszaktípusodat”. Természetesen Te is próbálkozhatsz otthon. Némi érzékkel, sok gyakorlással és türelemmel egész jól elsajátítható „tudomány” ☺

Sokunknak több szín is jól áll, csak a megfelelő árnyalatokat kell megtalálnunk hozzá. Akkor jó a választás, ha szemed színét szépen kiemeli, arcodat üdévé, lágyabbá, fiatalosabbá  teszi. Ha nem, akkor sajnos elsápaszt, gödrösít és még a bőrhibák mellett a ráncokat is hangsúlyosabbá teheti.

Ugye jobban esik azt hallani, hogy “jól nézel ki” ahelyett, hogy “jó a ruhád”?

Az alapruhatár kialakításánál nagyon fontos szempont a színek jó kiválasztása, hiszen a színcsoportodon belül minden színt párosíthatsz, ezáltal megnő a ruháid variációs lehetősége, így jelentős időt, energiát és pénzt takaríthatsz meg a felesleges vásárlások elkerülésével. Tudatos és jól átgondolt vásárlás. Ez az alapja egy jól kialakított ruhatár felépítésének. Ehhez tisztában kell lenned azzal, hogy mely fazonok és színek állnak a legjobban.

A következő írásainkban igyekszünk bemutatni a különböző típusokat (tavasz-nyár-ősz-tél)

arcok