A tavasz
típus

A színtípusok bemutatását stílusosan a tavasszal folytatjuk. Továbbra se tévesszen meg a típus fantázia elnevezése, színtípusod nem attól függ, hogy milyen évszakban születtél, és még csak attól sem, hogy melyik a kedvenc évszakod. A természetes színeidet alapul véve (bőr, haj, szem, száj), színkendők segítségével tudjuk  egyértelműen megállapítani, hogy melyik színtípusba tartozol.

A tavasz színei: melegek, élénkek és világosak.

tavasz típus

A tavasz a tél hidegségét oldó első, meleg fuvallatai mindig az újjászületést hozza el számukra. Az ébredő természet élénk, csodás színei energiával töltenek fel, és élettel teli frissességet hoznak. A virágba boruló fák, bokrok, a bimbózó, nyíló virágok finom, pasztell és sugárzóan meleg árnyalatai a tavasz típus színvilágát csodálatosan jelenítik meg számunkra.

tavasz típus

A fagy felenged, a tél kék tónusú hideg árnyalatai eltűnnek, és felváltják a drapp, barack, pezsgő, vajszín finom árnyalatai, ill. az élénkebb lazac, narancssárga, kivizöld, korallpiros sárgás, meleg tónusai.

tavasz típus

Ha tavasz típusba tartozol, akkor kerüld a hideg tónusokat,  mert azok szürkésnek és betegesnek mutatják bőrödet, sőt, általuk mélyebbnek tűnnek a ráncok, feltűnőbbek a bőrhibák.

A többi évszakhoz hasonlóan a Tavasz típust is három alcsoportra osztjuk, melyek segítségével tudjuk árnyalni az egyéni színpalettát aszerint, hogy ki melyik alcsoportba tartozik.

 

Tavasz-Tél

Hasonlóan a tél típushoz, színei  élénkek és kontrasztosak, de nem összetévesztendő velük, hiszen ezek a színek melegek.

 

színtanácsadás

 

 

 

Tavasz-Nyár

Színei kicsit lágyabbak a tavasz nagyon erős élénk színeinél ezért ezeket a kontrasztos színeket  inkább kiegészítőkként javasoljuk.

tavasz típus

 

 

 

Tavasz-Ősz

Nagyon különleges, magával ragadó, sugárzóan meleg típus. Színeiben az őszi árnyalatok is megjelennek.

 

 

Ha Te is szeretnéd tudni, hogy melyik színtípusba tartozol, örömmel segítünk, keress minket bátran!