A nyár
típus

A színtípusok bemutatását stílusosan a nyárral folytatjuk. Továbbra se tévesszen meg a típus fantázia elnevezése, színtípusod nem attól függ, hogy milyen évszakban születtél, és még csak attól sem, hogy melyik a kedvenc évszakod. A természetes színeidet alapul véve (bőr, haj, szem, száj), színkendők segítségével tudjuk  egyértelműen megállapítani, hogy melyik színtípusba tartozol.

A nyár színei: hidegek, világosak és tompák.

startmystyle

Nyáron a tavasz élénksége, üde frissessége átadja magát az erős napsütés által megfakult tompább színeknek, hogy hideg pasztell árnyalataival elkápráztasson bennünket. Bármennyire is meleg évszak, a tengerek, óceánok hűvös kékje, a tópartok ködbe vesző szürkés üvegessége, egy hirtelen jövő vihar párássága, a napszítta árnyalatok mind felfestik a színeket a nyár típusúak színpalettájára.

színtanácsadás startmystyle

Ha a Nyár típushoz tartozol, színválasztásnál fő szempont, hogy a hideg, tört árnyalatok mellett döntsél

színtanácsadás színelemzés

Kerüld a meleg tónusokat,  mert azok sárgásnak és betegesnek mutatják bőrödet, sőt, általuk mélyebbnek tűnnek a ráncok, feltűnőbbek a bőrhibák.

színelemzés startmystyle

A többi évszakhoz hasonlóan a Nyár típust is három alcsoportra osztjuk, melyek segítségével tudjuk árnyalni az egyéni színpalettát aszerint, hogy ki melyik alcsoportba tartozik.

startmystyle színelemzés

 

Nyár-Tél

Színvilága a tél kékes, kontrasztos hideg színeihez hasonló, de annak élénksége visszafogottabbá válik, finomabbá szelídül. Ennek ellenére a nyarak közül színeiben ő a leghidegebb és legintenzívebb hatású.

 

színelemzés startmystyle

Nyár-Tavasz

A hideg, világos pasztell színek náluk érvényesülnek a legjobban. Ez a  színvilág, könnyeden erősíti egyediségüket, és hangsúlyozza szépségüket.

 

 

 

színelemzés startmystyle

 

Nyár-Ősz

A nyári színek közül nekik állnak a legjobban a sötétebb, törtebb, mélyebb tónusok. Azok a színek, amik nagyon sokakat „öregítenek”, őket  ragyogóan  elegánssá varázsolják.

 

Ha Te is szeretnéd tudni, hogy melyik színtípusba tartozol, örömmel segítünk, keress minket bátran!