A zokni az
új nyakkendő?

színes zoknii

Egy legenda szerint az 1500-as évek végén William Lee azért találta fel a harisnyakötő gépet, hogy kedvesét megkímélje a kötögetéstől, és inkább vele foglalkozzon.

Ezen apropóból mi most a férfiakat próbáljuk megkímélni a zokni választás nehézségeitől.

 A férfi zokni viselési szabályai rém egyszerűek az etikett szerint:

  • A lábszár hosszúnadrág esetén még ülve sem látszódhat
  • A zokni színe a cipő színével vagy a nadrág színével legyen azonos (mi inkább ezt preferáljuk)

Igaz, hogy a formális öltözék továbbra is „megköveteli” ennek betartását, de a színes zokni őrület begyűrűzött a stílusát kifejezni akaró klasszikus stílusú férfi ruhatárába is.

színes zokni stílus

A zokni nagyrészt ugyanazt a célt szolgálja, amióta az emberiség emberiség. Jellemzően szükséges és praktikus árucikként használjuk anélkül, hogy az önkifejezés egyik eszközeként gondolnánk rá. Pedig a zokni lehet az új nyakkendő!

Vigyázzunk, a fehér itt is tiltólistán van!

Még a legkonzervatívabban öltözők is időnként elcsábulnak.  Nem kérdés, hogy az egykori amerikai elnökök közül George H.W. Bush vittstartmystylee el a show-t a rózsaszín zoknijával.

Hogy összefüggés van-e a színes zokni viselése és az extravagancia, illetve a siker között, azt a harvardi egyetem kutatói megfigyelései alapján egyértelműsíthetjük.

színes zokni stílus trend

Kedves Urak! Színek terén még egy jó tanács, ez esetben is fontos, hogy a színtípusotoknak megfelelő színek közül válogassatok! Úgy lesz igazán harmonikus a megjelenésetek!

Legyetek kreatívak és stílusosak!