ÚJ ÉV,
ÚJ MUNKA?

1

Az új év eljövetelével sokan sokféle fogadalmat tesznek. Ezek közül az egyik leggyakoribb, az egészséges életmóddal és a külsőnkkel kapcsolatos fogadalmak után, egy új és sokkal izgalmasabb állás megtalálása.

Ha már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy személyes interjúra hívnak minket, ne feledjük, milyen jelentőséggel bír az „első benyomás”, hiszen egy idegen másodpercek alatt pozitív vagy negatív véleményt alakít ki rólunk. A szimpátia és a szakmai tudás elengedhetetlen, de az öltözék is vitathatatlanul fontos szerepet kap, és nagyban befolyásolhatja a végeredményt.

Trendek jönnek-mennek, de a stílus örök marad. Itt nincs helye a kísérletezésnek, ezért néhány alapszabályt érdemes ismernünk:

2

HÖLGYEK

A választásunk lehet nadrág vagy szoknya, de a szabály az, hogy a szoknya hossza maximum egy ujjnyival érhet a térd fölé. Igazi klasszikus kosztümszín a sötétkék vagy a grafitszürke. A mintákat lehetőleg kerüljük! Felsőnek az egyszínű vagy csíkos blúz a legbiztosabb megoldás, visszafogott színekkel. Hölgyeknél elvárás, hogy a fehérnemű semmilyen módon ne kerüljön hangsúlyozásra, semleges színeket viseljünk, amelyek nem látszanak át a ruhánkon. Amivel érdemes feldobni a szettet, egy szép, színes sál vagy egy finom nyaklánc, de semmiképpen ne legyen túl feltűnő vagy hivalkodó. A cipőnk legyen egyszerű, klasszikus körömcipő zárt orral, közepesen magas sarokkal. A tűsarkút inkább az esti órákra hagyjuk! Testszínű harisnya vagy harisnyanadrág évszaktól függetlenül mindig javasolt. A színes harisnyákat felejtsük el! Mind a cipőnk, mind a táskánk harmonizáljon az öltözékünkkel, nem fontos azonban, hogy azonos színűnek legyenek. A táska méretét válasszuk alkatunknak és magasságunknak megfelelően!

3

URAK

Hasonlóan a nőknél említett kosztümszínekhez, az öltöny esetében is maradjunk a tengerészkék, szürke, nyáron esetleg a világosbarna valamely árnyalatánál, attól függően, mely színek a legelőnyösebbek számunkra. Ingek esetében a kevesebb több elve mentén, egyszínű vagy hajszálcsíkos, világos árnyalat javasolt. A nyakkendő, melynek anyaga lehetőség szerint selyem legyen, az öltöny vagy az ing, esetleg mindkettő színeit ismételje, így lehet harmonikus összhatást elérni. Cipőnk legyen barna vagy fekete, minden esetben bőr. Kevés szó esik a zoknikról, pedig ezzel könnyel el lehet rontani az összképet. Mindig a cipő vagy a nadrág színéhez passzoljon, hosszát úgy válasszuk meg, hogy ne engedje láttatni a lábunkat!