TABU SZÍNEK
AZ ESKÜVŐN

Lassan itt az esküvői szezon, nagyon sokan érdeklődtök arról, hogy vendégként milyen színben illik megjelenni a “nagy napon”, ezért készítettünk egy kis emlékeztetőt Nektek segítségként.

ESKÜVŐ3

Az esküvő a menyasszonyról és a vőlegényről szól, amit a ruhánk színének megfelelő megválasztásával is tiszteletben kell tartanunk. Amennyiben az ifjú pár nem rendelkezik másként (pl. “only white party”) akkor bizony a színválasztásnál is az esküvői  etikett írott és íratlan szabályai a meghatározók.

Ezeket a színeket semmiképp ne vegyük fel:

  • FEHÉR/EKRÜ – jellemzően ez a menyasszonyi ruha színe. Az esküvőn övé a főszerep, ez a szín a menyasszonyt illeti meg.  Amennyiben más színt választana az ara, akkor pedig az lesz a tabu szín. Fehér színű cipőt is illetlenség esküvőn viselni.
  • PIROS – ez a szín hagyomány szerint az új asszony színe.
  • FEKETE – a mi kultúrkörünkben a gyász színe, ezért pusztán ebben a színben ne jelenjünk meg az esküvőn. Ha nincs más a ruhatárunkban, akkor kombináljuk valamilyen más színnel.
  • NAGYON FELTŰNŐ, ÉLÉNK SZÍNEK – ezzel elvonhatjuk a menyasszonyról a figyelmet, hagyjuk más alkalomra a feltűnést.

Amennyiben színtípusodnak megfelelően választasz ruhát, garantáltan harmonikus lesz a megjelenésed. Ha esküvőre készülsz, akár menyasszonyként,  vőlegényként vagy vendégként, keress minket bátran, örömmel segítünk!