MI IS AZ
A STÍLUS?

szinekStílus. Neked mit jelent ez a szó? Ismersz olyan  embereket, akik igazán stílusosak? Vajon mit tudnak ők, amit mások nem?

Az öltözködési stílusunk általában belső személyiségünket tükrözi. Fontos, hogy olyan ruhát viseljünk, amiben jól érezzük magunkat, illeszkedik a személyiségünkhöz, életmódunkhoz, nem utolsó sorban, még jól is áll.  Nekünk kell viselni őket és nem fordítva. Nem jobb azt hallani, hogy „hú, de jól nézel ki!” mint azt, hogy  „jó ez a ruha.”?

Ha mindig másokhoz, másoknak öltözünk, ha valaki más akarunk lenni, elveszthetjük önmagunkat. Ez pedig magabiztosságunkat, közérzetünket  folyamatosan rombolja. Ezért nagyon fontos, hogy  vegyük le a maszkot és találjunk rá saját öltözködési stílusunkra.

Nagyon egyszerűnek hangzik, de hogy kell csinálni?! A stílusunk személyiségünk érési folyamata során alakul ki.  Tisztában lenni azzal, hogy mik a gyengeségeink, ugyanolyan fontos, mint az, hogy legyünk tudatában erősségeinknek, érdeklődésünknek és képességeinknek.  Az egészséges énképhez a  pontos testkép ismeret elengedhetetlen. Ez adja az alapot a stílusos öltözködéshez.  Egy jól eltalált stílus egyenes út a sikerhez.

Az emberek többsége 30 éves kora körül  általában megtalálja azt a stílust, amiben kényelmesen érzi magát.  Sokan jó úton haladnak, azonban könnyű eltévedni. Lehetnek olyan élethelyzetek, amelyek más pályára terelnek minket (pl.  életmód- és munkakör váltás, gyerek vállalás, krízis). Nem mindig tudjuk eldönteni, hogy mit is szeretnénk, miben teljesedhetünk ki. Ehhez  leginkább sok időre lenne szükségünk, miközben körülöttünk minden folyamatosan változik.  Sodródás vagy egy tudatos építkezés?  Nem kell szégyellni, ha stílustanácsadóhoz fordulunk, nem vagyunk ezzel egyedül. Ilyenkor a legnagyobb  segítséget egy olyan hozzáértő  jelentheti, aki egy térképet tud adni a kezünkbe, amely a későbbiekben is mankót ad, ha elbizonytalanodnánk.

A stílus annyi, mint tudni, hogy ki vagy, hogy mit akarsz mondani, és fütyülni minden másra. (Kim Cattrall)

mi-a-stilus