MELLTARTÓ
ILLEMTAN

A melltartó nagyon fontos kelléke a női ruhatárnak. Szinte mindennap viseljük, ennek ellenére nem biztos, hogy megfelelő figyelmet fordítunk rá. A legfontosabb a kényelem, aminek elengedhetetlen feltétele, hogy a melltartó mérete és fazonja tökéletes legyen. Ha bizonytalan vagy a választásban, akkor nyugodtan bízd magad szakemberre, már a legtöbb fehérnemű üzletben profi segítséget kaphatsz.

Városi “túránk” górcsövébe most a nyári melltartóviselési szokásaink kerültek. Amit egyértelműen elmondhatunk, hogy nagyon vegyes és olykor sajnos szemfájdító a kép. Reméljük, hogy csak a nagy meleg lehet az oka annak, hogy sokan elfelejtik, hogy a fehérneműt még nyáron sem illik közszemlére tenni. A kivetkőzött melltartópántok sajnos szinte saját életet élnek az utcákon. Amellett, hogy erkölcsi lazaságot sugall,  a látványa sem szép.

variaNem lehet kifogás a ruhák különböző kivágása, mindösszesen egyetlen variálható pántú melltartóval  (ez hordható pánt nélkül, klasszikus fazonként, keresztbe kötve, nyakba kötve, vagy akár féloldalasan csak az egyik pántot felhasználva) szinte az összes fazonú nyári ruha megfelelően viselhető.

Íme, néhány ötlet, hogyan tudod a nyitott ruhákat, nyári felsőket valamint a melltartókat helyesen kombinálni.

Mély hátkivágás

mélyhátkivágás3

A női hát nagyon szexi, főképp, ha ezt sejtelmesen és nem kihívóan mutatjuk meg magunkból. Minden esetben amikor melltartót viselünk (kivételt képezhet az estélyi ruha, valamint a beépített mellrésszel készült ruhák) olyat válasszunk, amelynek pántja a derékrészig ér, ott kapcsolható össze, vagy speciális hátmegoldású darabot használjunk! Ezt természetesen a kivágás nagysága határozza meg.

Keresztpántos ruha és felsőrész

keresztpánt3

Ezekhez a ruhákhoz és felsőkhöz keresztpántos vagy olyan melltartó javasolt, mely variálható pántmegoldással (levehető és átköthető más formában) viselhető.

 

Nyakba kötős ruhák

nyakbakötős3Itt a nyakba kötős melltartót vagy pánt nélkülit illik viselni.

Pánt nélküliek

pántnélküli3Ezekhez a ruhákhoz kizárólag pánt nélküli melltartó dukál, a szilikon pánt tiltólistás. A pánt nélküli melltartók nem csak elméletben, hanem a valóságban is könnyen csúszkálhatnak, különösen akkor, ha a viselője C vagy annál nagyobb kosármérettel rendelkezik. Emiatt inkább a kisebb mellmérettel rendelkezőknek ajánljuk. Teltebb keblű hölgyek inkább a fűző jellegű fehérneműben érezhetik magukat komfortosan.

Megemlítendő, hiszen manapság sok üzletben megtalálható, az úgynevezett öntapadós melltartó. Sem a vállrésznél, sem a háton nem rendelkezik pántokkal, a tartást egy speciális ragasztó biztosítja a kosarak belsejében. A megfelelő alátámasztás biztosan nem ezen megoldás erőssége, főképp a nagyobb kosárméretűek esetében.

Spagettipántos felsők és ruhák

spagetti

Talán ez az egyik leggyakoribb viselet, amelyet sok nő már próbált becsempészni a munkahelyre. Mivel sok helyütt hiányos vagy nem létezik megfelelő munkahelyi dress code, ezért most csak arra mutatunk rá ismételten, hogy nem ez az a közeg, ahol mindenáron be kell mutatnunk a legújabb fehérneműnket. Itt is a pánt nélküli melltartó megoldást javasoljuk, olyan esetben, ahol a felső- vagy ruhapánt szélességéből adódóan takarja a melltartó pántját, természetesen a klasszikus fazon is viselhető.

Középpántos hátmegoldás

ruha6

Ide sorolhatjuk a trikószerű nyári felsőket, valamint a „T” hátmegoldással készülteket. Ebből nagyon sokat láthatunk nyári napokon, sajnálatos módon hagyományos melltartóval, sok esetben a felső színétől teljesen eltérő színben viselve.

xNem hibázhatunk, ha ezekhez a speciálisan „T” fazonmegoldással készült melltartókat választjuk, a felső vagy ruha színével hasonló vagy megegyező színben.

Melltartópánt összehúzóval a klasszikus vonalvezetésű pánt is átalakítható. Egyszerű, gyors és hatékony megoldás lehet az is, ha a hátsó pántot (amennyiben nem fix) keresztbe akasztjuk össze.

Mély dekoltázsok

ruha8

Ezt talán mondani sem kell, de megint nem az irodában használatos öltözetek közé tartozik a mély dekoltázs, még akkor sem, ha férfi kollégáink talán ezzel ellentétes véleményen vannak. Itt minden esetben speciális darabokra lesz szükségünk, az adott ruhadarab fazonjától függően.

Áttetsző anyagok

áttetsző

Az organza, tüll, csipke vagy egyéb áttört mintás felsők esetében általános szabály: fehér felső alá testszínű, fekete felső alá pedig fekete alsónemű viselése esetén nem válunk közönségessé. Ha színes ruhát választunk a fehérneműnk harmonizáljon annak színével. Csipkemelltartókat csak olyan ruha alá viseljünk, ami nem üt át.  Szerencsére ma már szinte nincs olyan dekoltázs- vagy ruhatípus, amelyhez ne tudnánk megtalálni a megfelelő kifinomult megoldást.