KEDVENC
SZÍNETEK

Feldolgoztuk, statisztikáztuk és kielemeztük a válaszaitokat, amit ezúton is nagyon köszönünk!

Az általatok adott visszajelzések  ugyanazt az eredményt hozták, mint a világstatisztika. A KÉKet szeretitek a legtöbben, csakúgy, mint a világ többi részén élők.

kedvenc szín

Nyomozásba kezdtünk, hogy megtaláljuk annak eredetét, hogy a kék szín miért ilyen népszerűBlogbejegyzésünkben sorra vettük az elméleteket, de egyértelmű magyarázatot nem találtunk.

Kísérletek viszont igazolják, hogy az ég és a víz kékje megnyugtató hatással van a szervezetünkre, így ha ezt a színt meglátjuk máshol, tudat alatt nyugalmat társítunk hozzá. Tudósok, kutatók, orvosok ebben látják a kék szín népszerűségének okát.

kedvenc szín kék startmystyle

Így talán az sem véletlen, hogy az üzleti élet egyik alapszíne a sötétkék. A fekete öltönyt hagyjuk az esti alkalmakra, tárgyalni mindenképpen kékben menjünk. Ami igazán jó hír, hogy a kéknek van hideg és meleg árnyalata, így egyik színtípusnak sem kell lemondania róla. A „köpenykék” mindenkinek jó áll, ezért ezzel a színnel nem lehet mellényúlni. A kéket ugyanolyan jól lehet kombinálni, mint a feketét, szinte minden színnel társítható (színtípusotoknak megfelelően :))

kedvenc szín kék startmystyle

„A kék az elegancia, a fennköltség és a kifinomultság szimfóniája” – Gianfranco Ferré.