BUDAPESTEN KEVERTÉK
A VILÁGDIVAT SZÍNEIT

 

INDULKik diktálják a színdivatot?

Legtöbbünk azt mondaná, hogy az olaszok vagy a franciák. Most lerántjuk a leplet és beavatunk a színtrendek készítőinek a világába.

Hogy kik Ők?

Egy csapat színekkel dolgozó szakember Angliából, Franciaországból, Kínából, Koreából, Japánból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból, Svájcból, Thaiföldről, Törökországból, USA-ból és hazánkból. Ők alkotják a INTERCOLOR Nemzetközi Színbizottságot 1963 óta.

Ők döntenek arról, hogy milyen színek és árnyalatok legyenek divatosak két év múlva. A világ összes divatipari szereplője árgus szemekkel figyeli, hogy melyek lesznek azok a színek, amikre a szezonális kollekció épülhet, az autóktól a kozmetikumokig.

z

Mit csináltak nálunk?

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy mi is velük lehettünk és egy kis ízelítőt kaphattunk a munkájukból, hiszen idén hazánkban üléseztek. Igaz, hogy zárt ajtók mögött hozták meg a döntésüket a 2017-2018 őszi-téli színekről, de az ahhoz vezető folyamatba beleláthattunk.

20151123_111146

Először is a résztvevő országok egy rövid összeállítás keretében bemutatták, hogy milyen inspirációs források vezettek a színjavaslatukig. Nagyon érdekesek voltak az előadások. A hatásukban megjelent az emlékezet, az optimizmus és a kreatív gondolkodás. Teret nyertek az új anyagok, technológiák és energiaforrások. Új életstílus kialakulása ellenére nem feledkeztek meg a régi civilizációkról, a természet lenyomatairól és a kézművességről sem. Szerencsére ma már egyre többen figyelnek a környezetvédelemre a design- és divatipar területén is a festék alapanyagok kiválasztásától az újrahasznosítási lehetőségek alkalmazásáig.

Névtelen-1

A tagországok színkombinációinak, színjavaslatainak ismertetése után meghatározták az új szezon filozófiáját és eldöntötték, hogy milyen színek kerüljenek be a trendirányzatokba.
A kétnapos konferencia végére elkészült a nemzetközi színkártya és a színekben kifejezett új divatkép. Amint publikusak lesznek az anyagok, mi is közreadjuk.

Addig is ne feledjük el, hogy egy igazán stílusos nő/férfi nem válik a divat áldozatává és nem cseréli le a ruhatárát az aktuális trendeknek megfelelően. Fontos, hogy megtartsuk stílusunkat és a szezon divat színeiből is csak azt emeljük át, ami jól áll, vagyis a színtípusunknak megfelelő.